Over PIT


Nederland mag zich al decennialang verheugen in een grote belangstelling voor het musicalgenre. Zowel originele als geïmporteerde en groots gemonteerde als intiemere producties hebben in de loop der jaren bijgedragen aan een solide basis in een nog steeds groeiende musicaltraditie. Het is voor PIT Producties dan ook een luxe om op deze rijke traditie te kunnen steunen. Daaraan willen we met onze producties graag doorbouwen en zelfs een nieuwe dimensie toevoegen.

In een tijdsgewricht waarin door bezuinigingen hele orkesten verdwijnen, mag het geen verrassing heten dat het publiek in geïmporteerde musicals uiterst zelden de volledige originele orkestbezetting te horen krijgt. Muziek wordt daardoor – al dan niet bedoeld – steeds minder prominent in deze theatervorm, die zich juist door middel van die muziek kan onderscheiden.

Wij willen daarom  in onze voorstellingen de muziek in ere herstellen. Dit doen we door de musical met volledige orkestbezetting ten gehore te brengen, zoals de componist het heeft bedoeld.

PIT Producties hoopt op deze manier zowel laagdrempelig als artistiek hoogwaardig musicalrepertoire te presenteren, met die essentiele muzikale dimensie.

COMING SOON...

COMPANY

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!