Oprichter en artistiek leider Esther Maas over PIT Producties

“Met een professionele achtergrond in de klassieke muziek en een voorliefde voor musical, miste ik in het rijke Nederlandse musicalaanbod een duidelijke verbinding tussen de aandacht die de muziek en andere aspecten van de uitvoering krijgen. Orkesten worden alsmaar kleiner of in hun geheel vervangen door muziekbanden en als gevolg daarvan worden musicalpartituren aangepast en opnieuw gearrangeerd. De oorspronkelijke bedoeling van de componist is daardoor niet of nauwelijks meer te horen. Daarbij merkte ik in de beroepspraktijk dat de tijd en aandacht die zangers is gegund om zich de muziek eigen te maken meer en meer beperkt wordt. Begrijpelijk wellicht, in een tijd van bezuinigingen en economische teruggang, maar in hoeverre kan het genre zich dan toch muzikaal doorontwikkelen? Muziek lijkt ondergesneeuwd te raken in een genre dat zich juist door die muziek onderscheidt van de rest van het theateraanbod. Hierin was voor mij een missie geboren: eerherstel voor muziek en zang met respect voor de partituur.

Muziek lijkt ondergesneeuwd te raken in een genre dat zich juist door die muziek onderscheidt van de rest van het theateraanbod.

Wat aanvankelijk een eenmansactie leek, bleek al snel te kunnen rekenen op veel enthousiasme en actiebereidheid in het werkveld; blijkbaar was ik niet de enige die een sterke behoefte voelde om terug te keren naar de muzikale zeggingskracht in het musicalgenre. Van theaterdirecties en programmeurs tot musici en zangers – een steeds groter wordende groep steunde me in mijn missie. Dit resulteerde in de oprichting van PIT Producties. Met de kennis, bezieling en gedrevenheid van deze enorme groep getalenteerde en bevlogen mensen, hoopt PIT Producties het musicallandschap te verrijken met meeslepende producties met een grootse muzikale dimensie, die hun publiek opwinden, ontroeren en onthutsen, aanzetten tot vragen, tot verontwaardiging, herkenning, hilariteit en verwondering. Precies zoals de componist het heeft bedoeld.”

COMING SOON...

COMPANY

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!